Известие

Collapse
No announcement yet.

Тропа вариатор

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Значи тропа от 1 година и както казват някои от вас мотора работи като дизел. В ауто италия и други сервизи казаха че е той.... аз съм свикнал вече с тропането не ми пречи инрересуваше ме какво се случва защото доста патувам и редовно я натискам до 180 да не се вида в чудо по пътищата.Намалена мощност в ниските обороти имах преди да си смена свещите но сега след смяната им доста се подобри вървежа,а да ли има някакво намеление на мощността заради вариатора не мога да кажа защото не съм карал друга 166-ца освен моята. Като заговорихме за ремонти зимата окачването скърца ,а лятото почва да чука вие сменяте ли ги тези носачи. Питах в един магазин за цени от порядака на 300 лв броиката.
    Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
    Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.

Comment

Първоначално публикувано от BIzZkIt4o Покажи съобщение
      ......Като заговорихме за ремонти зимата окачването скърца ,а лятото почва да чука вие сменяте ли ги тези носачи. Питах в един магазин за цени от порядака на 300 лв броиката.
      Да колега, сменяме ги. Първо провери от кой носач точно тропа, за да не си купиш долен без нужда. И има по-евтини варианти, които не са дотам лош избор -

http://www.alfisti.bg/?step=module_a...cat=107&lang=2
      "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Интересен сайт вие от там ли пазарувате аз от TN Car взимам защото ми е близко тука в Люлин,а тука гледам за това масло Selenia racing дайте малко информация за него аз карам с Selenia 20k .
        Last edited by BIzZkIt4o; d.m.y г., 12:35.

Comment

Интересен сайт вие от там ли пазарувате аз от TN Car взимам защото ми е близко тука в Люлин,а тука гледам за това масло Selenia racing дайте малко информация за него аз карам с Selenia 20k .
          Ето една дискусия, изводите си направи сам колега....

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35461
          "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
            В ланча форума ,повечето колеги които са сменяли само ремонтния комплект изкарват по 15тина К километра.
            Някои пък рядко изкарват 2-3000 км, но както казах и съм казвал и преди -това е поради прекалено дългото изчакване за ремонт.При първи симптоми, когато варитора изтропва секунди само при палене на студен мотор -тогава ремонтния комплект дава един задоволителен резултат, може да стигне до пробег равен пробега на ангренажа и при смяната на ангренажа да се постави и нов ремонтен комплект който след увеличението на цената струва вече цели 13 лева. Дебело подчертавам, че това е валидно когато вариатора се ремонтира за първи път и когато не е тракал хиляди километри .Отлагането на този ремонт води до все по-незадоволителен ефект-правопропорционален на немарливостта на собственика, а крайния резултат е само нов вариатор върши работа!
            Редовното и правилно обслужване на автомобила с качествени консумативи води до по качествена и безпроблемна експлоатация-Навреме сменено хубаво масло смазва по-добре всички компоненти на двигателя включително и самия вариатор.
            Last edited by dimo; d.m.y г., 12:36.
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Мерси за темата прочетох я цялата и не се убедих кое масло е по добро. Всеки изказва различни мнения , като цяло за racing прочетох добри неща но не не съм убеден че трябва да мина на него ще продължа да си карам с 20k защото имам и алфа 146 1.6 boxer и от 4 години я карам с 20к и съм доволен.

Comment

А къде се намира тоя..вариатор?
                Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

В двигателя ..хванат/навит за вала ....
                  Alfa156 Against All

Comment

Мерси за темата прочетох я цялата и не се убедих кое масло е по добро. Всеки изказва различни мнения , като цяло за racing прочетох добри неща но не не съм убеден че трябва да мина на него ще продължа да си карам с 20k защото имам и алфа 146 1.6 boxer и от 4 години я карам с 20к и съм доволен.
                    Колега с този стил на шофиране горещо ти препоръчвам да сложиш 10w60 пък и която и марка да е
                    ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Working...
                    X